Sumber & diubahsuai dari : Mamafaiz

my bestfren tanya nak makan aper yer untuk tambah darah?.mkn hati ayam?


"..Sains menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia untuk tambah darah.... sedangkan Islam tidak menggalakkan memakan organ dalaman termasuk hati."

jadi nak ikut mana satu... PASTILAH ikut apa yang diajarkan nabi kita..betul tak..Nabi tak galakkan kita mkn organ dalaman sbb kepekatan toksin tinggi dalam organ dalaman especially hati..dan banyak lagi kemudaratan lain.bukan saje suker2 suruh jgn mkn hati sume2 ni....jadi..... tolonglah kurangkan/elakkan makanan organ dalaman ni....mmglah tak dinafikan nampak mmg menarik hati2 ni....sbb saya pun kadang2 terliur gak mkn hati ayam ni..hik hik.... jadi apa option kita untuk tambah darah??????????.hmmm..makan seafood pn bagus gak mcm kerang..tapi kat sesetengah tempat sumbernye terhad dan mahall..dahlah tu ada yang allergic dgn seafood..so howw.?

Pendapat saya..ambillah supplemen yang sesuai.. dan yang amat2 disyorkan ialah Vitalea~iaitu product pertama by Dr. forest C. shaklee.High potency formula that provides 23 essential vitamins and minerals at clinically proven levels. .Ianya dikatakan killer product of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.


.
.berbalik pada cerita supplemen untuk tambah darah ni..... kan saya kata zat besi(iron ) ni penting kan.. jadi apa fungsi iron(zat besi) ni?.Zat besi membantu dlm pembentukan sel darah merah,membantu pemeliharaan bdn yg sihat,mencegah anemia akibat kekurangan besi


(sekilas fakta~ zat besi berfungsi sebagai komponen bagi struktur hemoglobin iaitu satu sebatian penting untuk mengangkut oksgen yg diperlukan dari paru2 ke tisu2 diseluruh bdn.Apabila zat besi yg dibekalkan terlalu sedikit,maka anemia akibat kekurangan zat besi boleh terjadi dan ini mengakbibatkan kelesuan,gangguan konsentrasi dan fungsi imun terjejas)


jadi buat sahabat saya dan yang lain2.. amalkan pengambilan vitalea Shaklee 2 biji sehari..insyaAllah pasti membantu dalam masalah kekurangan darah ni..

Testimoni dipetik dari customer ziemah,disini

"...Pagi tadi sms la dengan Kak Huda ni..Kak Huda adalah kawan maya yang saya kenal since 2004..kat forum.. time dulu-dulu saya memang suka berforum dan bergath ni..Persahabatan kami memang kira rapat juga..Saya pernah bermalam di rumahnya dan kenal ahli keluarganya .Saya memang tahu, sejak dia bujang lagi dia ni ada masalah dengan peroid yang heavy..memang bleeding la..kekadang sampai masuk hospital dan HB dia sangat rendah..8 sahaja tau! Then bebaru ni dapat sms daripada dia, dia tnye saya pengedar shaklee ker? A'a, memang pengedar..mesti tau kat FB ni..hehe..Pastu dia order full pack B Kompleks, Lecithin dan Ostematrix..Lepas tu saya tak dengar cerita pasal dia..Then, semalam dia nak pre-order dengan saya..Dia order Ostematrix, Lechitin, Vitalea..Alhamdulillah rezeki saya dan Kak Huda..Dan pagi tadi dia sms ni kat saya..

"...Ok, tq bebyk. Sbb ubat vitamin tu HB akak dah naik ke 10 yg sblm ni xprnh lps 8 n.. Dr. xde lg paksa akak duk wad n sumbat darah org dlm badan..".

dan ni lagi sms dari Kak Huda

"...Nak ikut kan byk Dr. bg ubat tambah darah tiap kali blk hospital sebeban. Masalah nya, bila mkn ubat2 tu badan akak naik xingat nak makan je. HB xnaik badan yg naik. Shaklee ok plak. Tq adios..."

Alhamdulillah. Moga semuanya bertambah baik.

Jom dapatkannya sekarang, boleh hubungi saya :

Email Yahoo :el_lail@ yahoo.com
Gmail : elaila2011@ gmail.com
Call/Whatsapp : 012-4299533

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Post a Comment Blogger

 
Elaila © 2014. All Rights Reserved. Host by OSUHM Studio
Top