Di Forum ibu-ibu, banyak persoalan yang Kak El tengok tanya petua nak cepatkan bersalin, nak "buka jalan". 

Banyak faktor ibu-ibu ni nak bersalin awal antaranya doktor kata baby dah agak besar, kalau lama sikit nanti lagi besar. Yang dah amek cuti tapi tak bersalin bersalin pun ada (macam Kak El dulu. Kerja di Sarawak, balik Kedah tunggu baby lama tak keluar-keluar). 



Tak sabar nak peluk baby (credit pic)



Bulan lepas sepupu Kak El Pm tanya ada tak vitamin Shaklee boleh cepatkan bersalin. heheh. Maka Kak El pun cadangkan GLA Compleks. 

Bagaimana GLA cepatkan bersalin (Labor Inducer)


In the late stages of pregnancy, many expectant mothers turn to borage oil for cervical ripening. Using borage oil for this purpose may be a natural option to prepare the way for a shorter, less painful labor. 

Ya, ia bukan saja membantu mempercepatkan bukaan serviks tapi mengurankan sakit ketika bersalin

According to American Family Physician, evening primrose oil may help the cervix soften and efface (thin out). Other studies suggest that it can help shorten labor duration. This is due to linolenic acid found in EPO, which may trigger a prostaglandin response in the body. Doctors and midwives may provide different guidelines depending on your unique medical history.

As far as its effectiveness, there aren’t enough formal studies on EPO to prove its impact on labor or cervical ripening. Studies that have been published generally don’t show a particularly strong association with the oil and kick-starting labor. For example, one study found that women taking the supplement were in labor three hours longer on average than those who didn’t take EPO. 

Asid Linolenic yang hadir dalam GLA akan trigger prostaglandin dalam badan untuk cepatkan bukaan serviks


So, betul ke? jeng jeng jeng. 
Ini pengalaman Sepupu Kak El. 

Alhamdulillah, selamat semuanya. Semuanya dengan izin Allah jua. 

Nak cuba GLA Compleks. GLA ni murah je. Sebotol RM91.25* tidak termasuk GST dan Postage. Bagi yang nak beli sendiri boleh order disini. Pembayaran guna debit card atau credit card. 


Bagi yang nak cash transfer,  tips rahsia, macamaa nak consume dan apa lagi yang sepupu Kak El buat setelah dapat GLA, boleh whatsapp Kak El. 


Kak El
012-4299533



Sumber :
http://www.healthline.com/health/pregnancy/does-evening-primrose-oil-induce-labor#Uses3
http://herbs.lovetoknow.com/Borage_Oil_for_Cervical_Ripening
Next
This is the most recent post.
Previous
Older Post

Post a Comment Blogger

 
Elaila © 2014. All Rights Reserved. Design by OSUHM Studio
Top